Чакам интерконектора между България и Гърция, за да можем да започнем

...
Чакам интерконектора между България и Гърция, за да можем да започнем
Коментари Харесай

Премиерът: Чакам интерконекторът да заработи, за да получаваме азерски газ

Чакам интерконектора сред България и Гърция, с цел да можем да стартираме да получаваме азерски газ.

Това разяснява през днешния ден министър председателят Кирил Петков. 

Той посочи, че това ще е от извънредно огромна изгода за българските консуматори и за енергийната сигурност на страната ни и на целия район. Такава позиция изрази Петков по време на среща с външния министър на Азербайджан Джейхун Байрамов в Министерския съвет. Двамата означиха доста положителното съдействие в областта на енергетиката, съобщи нюз.бг.

Визитата на Байрамов у нас е във връзка 30 години от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни. Петков и Байрамов бяха единомислещи, че имаме чудесно стратегическо съдействие във всяка една област и поеха ангажимент дружно да работят за разширението на партньорството във всички сфери.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че България ще има обособен параграф, на който ще има дерогация особено за нас, до края на 2024 г. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Брюксел.

По-късно някогашният министър председател Бойко Борисов, изрече позиция по тематиката, като го дефинира като следващия неуспех на кабинета " Петков ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР